Submission #219

Култура
КУД ИЛИНДЕН БИТОЛА
www.kudilinden.mk
casilinden@yahoo.com
075/282-197
УЛ. “БРЕГАЛНИЧКА“ ББ 7000 БИТОЛА
КУД “Илинден“ од Битола, Република Македонија е формиран во 1955. Ансамблот ја изучува и оживува македонската фолклорна традиција. Уметничкиот дел опфаќа стилистички карактеристики на македонски фолклор, музика, игри и носии кои сoздаваат ремек дела во рамките на современиот сценски фолклор. Изведбите содржат голема вештина и талент, исто како и моќ која обзема при нивната изведба.
Сите културни институции од Општина Битола, КУД-ови , Здруженија на граѓани и Ансамбли од Македонија, CIOFF, IOV, UNESCO…
CIOFF, IOV, UNESCO
Борче Димитровски
320
0